Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

2ος Περιφερειακός Γύρος Κρήτης 2011 - 2012



Έγινε στα Χανιά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο 2ος Περιφερειακός Γύρος Κρήτης. 
Άλλη μια διοργάνωση με αρκετή επιτυχία και ανταγωνισμό, όπου το Σωματείο μας παρά τις λίγες σχετικά συμμετοχές διακρίθηκε σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Και λέμε λίγες συμμετοχές γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί αθλητές, και όχι μόνο του Σωματείου αποφεύγουν πλέον το έξοδο της μεταφοράς, της πιθανής διανυκτέρευσης αλλά και το παράβολο.

Τέλος πάντων θα γρινιάξω άλλη μέρα για αυτό το θέμα. Σήμερα θα "γρινιάξω" για κάτι άλλο.

Η πάντα φιλόξενη αίθουσα του Golden αυτή τη φορά μας εξέπληξε  με το καινούργιο διαχωριστικό της. Πολύ ωραία κατασκευή, και όπως μας είπαν οι φίλοι ιδιοκτήτες Νίκος και Κώστας Τσισμενάκης θα διορθώσουν το θέμα της ορατότητας. Όμως αυτό που πρέπει κατά την προσωπική μου άποψη να δουν επειγόντως είναι το θέμα του καπνίσματος. Σε ένα τόσο μικρό χώρο που απέμεινε μετά το διαχωριστικό, η παραμονή είναι εντελώς αδύνατη μιας και το περιβάλλον θυμίζει θάλαμο αερίων. Δεν ξέρω ειλικρινά ποια οικογένεια με παιδιά θα καθίσει σε αυτό το χώρο να πάρει ένα ποτό και να ευχαριστηθεί το bowling. Με δεδομένο ότι κανένας από εμάς δεν πρόκειται ποτέ να σκεφτεί τον διπλανό του, πρέπει τη λύση να την δώσουν οι ιδιοκτήτες.

Πίσω στα αγωνιστικά.
Μεγάλος νικητής του Γύρου, ο Γιώργος Λαμπράκης του IBC. Συνχαρτήρια.
Στις Γυναίκες έγινε η έκπληξη, και η Ροβιθάκη έχασε!!!. Θύτης η πολύ καλή Βούλα Μανιτάκη. συνχαρτήρια Βούλα. Και οι δύο αθλήτριες του Golden που φέτος δεν παίζετε στις Γυναίκες, και ελπίζουμε να κατακτήσει και Πανελλήνιες πρωτιές. Συνχαρτήρια.

Από το Σωματείο μας, η έκπληξη έγινε από την Ελένη Τσιαδήμου, που μετά από τελικό θρίλερ, κέρδισε στο δεύτερο roll-off την Πελεκανάκη Ελευθερία και κατέκτησε το Χρυσό μετάλιο της Γ κατηγορίας Γυναικών. συνχαρτήρια Ελένη.
Πολλά συνχαρτήρια και στην Δακανάλη Κάλλια για την πρόκριση στα τελικά της ΑΒ γυναικών, που για το γύρο των  8 διαδρόμων είναι από μόνη της μεγάλη επιτυχία.

Στους άνδρες είχαμε την ευχάριστη έκπληξη από το Άρη Λιόντα που κατέλαβε την 3η θέση της κατηγορίας του και την 8η της γενικής. Μας χρειάζονται οπωσδήποτε αθλητές νέοι στην ηλικία που παίζουν καλά εντός έδρας να αποδίδουν και εκτός. Μπράβο Άρη.
Στα juniors ο Βασίλης Κατσαρός κέρδισε την κατηγορία, αλλά αυτό πλέον δεν είναι είδηση.

Στην Α κατηγορία, ο Σταματάκης Τίμος ήλθε 3ος όπως και στην γενική, παρά το γεγονός ότι όλοι πιστεύαμε ότι αυτός ο Γύρος ήταν δικός του. Μικρά λαθάκια κόστισαν την θέση στον τελικό, αλλά το σημαντικό είναι ότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά παίζει πολύ καλό bowling σε γύρο, πράγμα που τον κάνει υποψήφιο για τις πρώτες θέσεις της κατηγορίας, ενώ απέδειξε και την αξία της εμπειρίας του, όταν σε τετράδα των τελικών βρέθηκε με 3 κατά τεκμήριο πολύ καλούς παίκτες (Ορφανουδάκης, Ζαμπετάκης, Μαρουλάκης Ανδρέας) και κατάφερε να προκριθεί όταν ο το μικρότερο σκορ αντιπάλου ήταν πανω από 410 (2παιγνίδια). Συνχαρτήρια και στον Τίμο.
Άξιο να σημειώσουμε την 6η θέση γενικής του Ανδρέα Μεραμβελιωτάκη, την 10η του Βαγγέλη Λούτα, και την 15η του προέδρου Πέτρου Πετρίδη, που πραγματικά έπαιξε απίθανο bowling, και αν δεν τον βάραιναν τα χρόνια!!!!!! θα είχε πάει ψηλότερα. Συνχαρτήρια σε όλους.

Αν είναι σωστοί οι υπολογισμοί μας, τότε στην γενική βαθμολογία των Σωματείων είμαστε στην 7η θέση στους Άνδρες, στην 16η στις Γυναίκες και στην 9η της Γενικής.

Αναλυτικά αποτελέσματα στο site της ΕΟΜ, και
Η ομαδική φωτογραφία μετά τις απονομές επιβεβαιώναι  ότι στην Κρήτη  κατακτήσαμε μετά από αρκετά χρόνια το απόλυτο των σχέσεων μεταξύ Σωματείων και αθλητών. Και για να είμαστε ειλικρινείς μέρος ανήκει και στην ΕΟΜ. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ραντεβού στον 3ο Περιφερειακό γύρο στο Ηράκλειο, 10-13 Νοεμβρίου που μάλλον θα έχει και ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από το καινούργιο διαδικτυακό κανάλι του bowling.

Δεν υπάρχουν σχόλια: