Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

1ος Περιφερειακός. 4η Περιφέρεια

Τελείωσε ο 1ος Περιφερειακός Γύρος του Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος για την 4η Περιφέρεια, που ανήκουν τα Σωματεία του Ηρακλείου, μετά την αναδιοργάνωση για την αγωνιστική περίοδο 2014-15.

Στο καινούργιο τρόπο διεξαγωγής των αγώνων, υπάρχουν υπέρ αλλά και κατά.
Σε πολλούς για παράδειγμα δεν αρέσει το γεγονός ότι όλο το Πανελλήνιο Ατομικό θα γίνει σε "στενότερο" κύκλο, με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά ο ανταγωνισμός. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια, είχε γίνει συνήθεια η εκδρομή με διανυκτέρευση στα Χανιά και βέβαια η συναναστροφή με τους συναθλητές μας.
Σε πολλούς όμως το γεγονός ότι τα έξοδα θα είναι φέτος μειωμένα σε σχέση με πέρυσι ακριβώς γιατί δεν θα είναι αναγκαίο να εκδράμουν στα Χανιά, κάνει το πρόγραμμα ποιο ελκυστικό.

Το ερώτημα αυτό μάλλον θα απαντηθεί στο τέλος της περιόδου. Να μην ξεχάσουμε ότι υπάρχουν δυο αγωνιστικές που θα αγωνιστούμε μαζί με τους αθλητές των Σωματείων των Χανίων μια στο Ηράκλειο και μια στα Χανιά.

Στα καινούργια της φετινής χρονιάς είναι η βαθμολόγηση. με κυριότερο χαρακτηριστικό, ότι οι αθλητές βαθμολογούνται από την προκριματική φάση με βάση την κατάταξη, ενώ ξεχωριστή (αλλά χαμηλότερη) βαθμολογία θα υπάρχει για τα τελικά της Κυριακής.
Αυτό δημιουργεί ορισμένα παράδοξα, όπως στην πρώτη αγωνιστική, όπου υπάρχουν περιπτώσεις άλλος είναι ο νικητής του γύρου και άλλος έχει τους περισσότερους βαθμούς. Και αυτό το σύστημα θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσει.

Παρατηρήθηκαν μερικά προβλήματα στην διεκπεραίωση της βαθμολογίας, αλλά δικαιολογείται, μιας και είναι ο πρώτος γύρος και το σύστημα βαθμολόγησης καινούργιο.

Τέλος να ενημερώσουμε ότι κατατέθηκε αίτημα από μέλη του ΔΣ (Αβραμίδης, Δονάκης) για την μείωση του παραβόλου που απαιτεί η ΕΟΜ για να εξετάσει ενστάσεις που τώρα είναι 150 ευρώ, και που στην πράξη κάνει αδύνατη την κατάθεση ενστάσεων. Το προτεινόμενο παράβολο είναι 150 ευρώ.

Τα αποτελέσματα είναι σήμερα στο site της ΕΟΜ, (χωρίς βαμούς ακόμα), ενώ από το Σωματείο μας είχαμε 1 πρώτη θέση από την Στεφανοπούλου Σταυρούλα (που την θεωρούμε δική μας), 3 δεύτερες, από την Εμμανουέλλα Ουρανού, τον Μιχάλη Τσιμπλακάκη και τον Βαγγέλη Λούτα, και 1 τρίτη από τον Γιαννικάκη Στέφανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: